Houtworm bestrijding Hilversum en omgeving

Wij bestrijden houtworm snel professioneel en vakkundig

Houtworm bestrijding specialist in Hilversum

 Is er spraken van een houtworm aantasting in uw woning of pand? Ongediertebestrijding Eemland is de houtworm bestrijder in uw regio.

Ongediertebestrijding Eemland is gespecialiseerd en gecertificeerd in het vakkundig bestrijden en het opsporen van houtaantasting bij  actieve  houtborende insecten van uw woning of bedrijfspand.

 Bij het aantreffen van boormeel of gaatjes  in het hout dan bestaat de mogelijkheid dat er actieve houtworm of boktor in het hout zit. Als u dit ontdekt doet u er verstandig aan om Ongediertebestrijding Eemland in te schakelen voor het uitvoeren van een inspectie

Wespennest bestrijden

Reviews

Eerst een inspectie

Ik ben gecertificeerd bouwkundig Inspecteur. Voor het beoordelen om welke houtaantaster het gaat en of deze actief is, zoek ik  naar sporen in het hout, de kleur van het boormeel of uitvlieg openingen van de boktor of houtworm kever.  Wanneer de kleur bruin/ licht bruin is, dan spreken wij van een mogelijk oude aantasting. Wij adviseren u dan om een preventieve oppervlakte behandeling te laten uitvoeren.  Zien wij  een lichte kleur boormeel, dan spreken wij van een mogelijke verse, actieve houtaantasting. Wij adviseren de klant dan alle aangetaste houtendelen te laten behandelen door middel van een injectie en of oppervlakte behandeling. Tijdens onze inspectie zal er ook gekeken worden naar bouwkundige gevolgen van de houtaantasting. Is dit het geval dan bespreken wij de mogelijkheden voor het bestrijden van de houtbordende insecten en  volgt er een plan van aanpak. Dit houdt in dat er verschillende manieren zijn voor het bestrijden van  houtborende insecten zoals: Oppervlakte behandeling en of injectie methode.

Als er actieve boktor aantasting geconstateerd is zijn beide methodes aan te raden voor het behoud van uw houtconstructie.

Wat is de Leefwijze van houtworm/ Boktor?

* Ei

* Larve

* Pop

* Kever

De meeste schade zal aangericht worden in het larve stadium. Dit stadium kan afhankelijk van omstandigheden, temperaturen en droogte,  1 tot 6 jaar duren voordat de kever zich door het hout vreet. Daar wij werken met bestrijdingsmiddelen die 10 jaar werkzaam zijn, wordt de cyclus van 1 tot 6 jaar onderbroken doordat de kever zich door het gif vreet en dood gaat. Wij geven 10 jaar garantie op het product waar wij mee werken.

Bij het bestrijden van houtborende insecten, dient het hout onbehandeld te zijn zodat het bestrijdingsmiddel in het hout kan trekken. Zit er een laklaag of verflaag op het hout, dan zal dit eerst verwijdert moeten worden.

Ongediertebestrijding Eemland zet zich in om een houtworm of boktor behandeling bij actieve houtaantasting, zorgvuldig en duidelijk met u te bespreken en zal dan ook hierna een prijsopgave verstreken. Heeft u een woning of pand op het oog deze te kopen, maar twijfelt u over het bouwkundig rapport, ook dan kunt u ons inschakelen. Wij zullen altijd een onafhankelijke inspectie uitvoeren en kunnen een inspectierapport voor u opstellen.

Bij vragen naar de mogelijkheden zijn wij te bereiken via info@ongediertebestrijdingeemland.nl

 of telefonisch: 06-47129425.

Scroll naar boven